Verhuizen

In dit artikel beschrijven we hoe je een website kunt verhuizen naar Sensson.

Waar moet je op letten

• Je hebt vaak te maken met een contract bij je huidige provider. Zeg je contract op tijd op.
  • Begin ongeveer een maand voor het aflopen van je contract bij je huidige provider met de verhuizing. Zo voorkom je dat je veel dubbele kosten maakt.

Verhuizen van e-mail adressen

Zodra je de account gegevens hebt ontvangen kun je direct de e-mail adressen aanmaken die je in gebruik hebt. Zodra je domeinnaam is verhuisd komt alle e-mail automatisch in de nieuwe mailboxen terecht.

E-mail verhuizen

E-mail in de mailbox bij je huidige provider kunnen we niet automatisch voor je migreren. De gemakkelijkste manier om je e-mail over te zetten naar je nieuwe mailbox is door een tweede account toe te voegen.

Zodra je een tweede account hebt toegevoegd kun je de e-mail overzetten. Dit doe je door alle e-mail te selecteren en te slepen naar de nieuwe mailbox.

Tip

Na de verhuizing is het nog een paar dagen mogelijk dat er e-mail bij de oude provider binnenkomt. Bewaar de twee accounts daarom tot ongeveer een week na de verhuizing zodat je de oude mailbox kunt controleren.

Verhuizen van je website

Gemakshalve bestaan er twee typen websites.

• Websites zonder database.
  • Websites met een database.

Een voorbeeld van een website met een database is bijvoorbeeld WordPress.

Websites zonder database

Gebruik je geen database dan kun je de volledige website direct via FTP naar de nieuwe server uploaden. Alle benodigde gegevens ontvang je van ons via e-mail zodra je account is aangemaakt. Zodra de verhuizing is afgerond werkt je website direct.

Websites met een database

We maken onderscheid tussen websites op basis van WordPress en websites met andere of een eigen content management systeem.

WordPress website

Tip

Is je website gemaakt met WordPress? Dan kun je deze verhuizen via ons control panel. Je kunt je website hiermee binnen een paar minuten verhuizen naar je nieuwe account.

1. Login via www.uwdomeinnaam.nl/config.
  2. Klik onder Advanced Features op Installatron Applications Installer.
  3. Klik onder Content Management op WordPress.
  4. Klik naast install this application op de drie lijnen en kies voor import existing installation.
  5. Kies voor From a different account.
  6. Vul de gegevens in. Meestal kun je de website alleen via FTP benaderen, selecteer deze optie onder Protocol.
  7. Wanneer je alle gegevens hebt ingevuld klik je op Import om de website te migreren.

Andere websites

Note

We zijn er bij de volgende stappen vanuit gegaan dat je bekend met de website, programmeren en het beheren van databases.

1. Download de website via FTP bij je huidige provider.
  2. Upload de website via FTP naar je account bij Sensson.

Maak een database aan:

1. Login via www.uwdomeinnaam.nl/config.
  2. Klik onder Your Account op MySQL Management.
  3. Klik op Create new Database.
  4. Vul de gegevens in en klik op Create. Bewaar deze gegevens.
  5. Zorg ervoor dat er geen aanpassingen meer worden gemaakt in je huidige website. Je kunt dit bijvoorbeeld doen door een onderhoudsmelding te plaatsen.
  6. Maak een backup van je database bij je huidige provider. Zij kunnen je informeren over de mogelijkheden. Meestal kun je hier phpMyAdmin voor gebruiken.
  7. Restore de backup. Je kunt dit doen via phpMyAdmin. Deze is bereikbaar via www.uwdomeinnaam.nl/secureadmin.
  8. Pas de database gegevens in het configuratiebestand van je website aan naar de gegevens die je hebt gekregen in stap 4.

Ondersteuning

Heb je hulp nodig bij het verhuizen van je website? Je kunt ons bereiken via info@sensson.net of telefonisch via 0223 783 111.