SSL met Let's Encrypt

Let's Encrypt is een gratis alternatief voor betaalde SSL certificaten. Ze zijn gemakkelijk te installeren zonder dat er uitgebreide technische kennis voor nodig is.

In tegenstelling tot de certificaten van GlobalSign is de verificatie van Let's Encrypt minder uitgebreid. Er wordt gekeken of de website staat op de server waar vandaan de aanvraag wordt ingediend, maar er is bijvoorbeeld geen controle of het bedrijf wat de aanvraag doet ook echt bestaat. Let's Encrypt is een goed alternatief voor persoonlijke websites of blogs. Is SSL belangrijk voor je website? Kies dan voor een traditioneel SSL certificaat van GlobalSign.

Configuratie van Let's Encrypt

1. Login via www.uwdomeinnaam.nl/config.
  2. Klik op SSL Certificates onder Advanced Features. Je vindt deze optie onderaan de pagina in het control panel.
  3. Is SSL nog niet ingeschakeld? Je ziet dan bovenaan de pagina SSL is currently disabled for this domain. You can enable it here. Klik op here om SSL in te schakelen.
    1. Schakel Secure SSL in door de optie aan te vinken en klik op save.
    2. Schakel Use a symbolic link from private_html to public_html - allows for same data in http and https in en klik op save en daarna op OK om te bevestigen.
    3. Ga terug naar de SSL certificates pagina uit stap 2 door eerst op Home te klikken bovenin het control panel.
  4. Vink de tweede optie aan en kies voor Free & automatic certificate from Let's Encrypt.
  5. Vul uw (bedrijfs)gegevens in. Je kunt de Key Size (bits) en Certificate Type op de standaard waarden laten staan.
  6. Vink onder Let's Encrypt Certificate Entries naast www.uwdomeinnaam.nl en uwdomeinnaam.nl, ook mail.uwdomeinnaam.nl, pop.uwdomeinnaam.nl en smtp.uwdomeinnaam.nl aan. Dit zorgt er voor dat ook je e-mail adres via SSL bereikbaar is.
  7. Klik op Save. Het kan even duren voor het proces voltooid is.

Je website is nu beveiligd met SSL van Let's Encrypt. Het certificaat is maximaal 90 dagen geldig. Wij vernieuwen het certificaat automatisch na 60 dagen.

In het artikel SSL redirects leggen we uit hoe je er voor kunt zorgen dat je website altijd via SSL beschikbaar is.