E-mail via SSL

Je kunt bij Sensson gebruik maken van POP, SMTP en IMAP via SSL.

SSL controleert of de hostname waarmee verbonden wordt overeenkomt met de hostname in het certificaat. Standaard zijn alle servers van Sensson voorzien van het wildcard certificaat op sensson.net. Hierdoor kun je altijd op een veilige manier verbinden met je e-mail.

Je e-mail programma (Apple Mail, iOS mail, Outlook of andere software) geeft een foutmelding wanneer het certificaat niet overeen komt met de hostname als je verbinding maakt met mail.uwdomeinnaam.nl. Dit klopt omdat het certificaat is uitgegeven voor *.sensson.net en niet voor mail.uwdomeinnaam.nl.

Versleuteling

De verbinding tussen je e-mail programma en je account bij ons is veilig, maar we adviseren je om je account altijd te configureren met een SSL certificaat om verwarring te voorkomen.

E-mail configureren voor SSL

Je kunt je account beveiligen met een eigen SSL certificaat. Bij ieder pakket kun je een gratis SSL certificaat van Let's Encrypt installeren. Hoe je dit doet vind je in onze handleiding over Let's Encrypt.

Het SSL certificaat via Let's Encrypt werkt voor de adressen:

• pop.uwdomeinnaam.nl
  • smtp.uwdomeinnaam.nl
  • mail.uwdomeinnaam.nl

Maak je gebruik van IMAP? Dan kun je mail.uwdomeinnaam.nl als server adres gebruiken als inkomend en uitgaand adres.

E-mail met SSL zonder eigen certificaat

Je kunt ook direct verbinding maken naar de server waar je website op staat. Je hebt hiervoor de naam nodig van de server. Deze kun je terug vinden in je account op onze website.

1. Login bij de Online Account Manager.
  2. Ga naar Diensten > Mijn diensten en selecteer je pakket.
  3. In het tabblad Hosting informatie zie je de server die bij je pakket hoort. Bijvoorbeeld s1.sensson.net.

De server die je hebt gevonden in stap 3 kun je gebruiken als server voor zowel de inkomende als uitgaande e-mail wanneer je een e-mail adres toevoegt.