E-mail via SSL

Je kunt bij Sensson gebruik maken van POP, SMTP en IMAP via SSL.

SSL controleert of de hostname waarmee verbonden wordt overeenkomt met de hostname in het certificaat. Standaard zijn alle servers van Sensson voorzien van het wildcard certificaat op sensson.net. Hierdoor kun je altijd op een veilige manier verbinden met je e-mail.

Je e-mail programma (Apple Mail, iOS mail, Outlook of andere software) geeft een foutmelding wanneer het certificaat niet overeen komt met de hostname als je verbinding maakt met mail.uwdomeinnaam.nl. Dit klopt omdat het certificaat is uitgegeven voor *.sensson.net en niet voor mail.uwdomeinnaam.nl.

E-mail configureren voor SSL

Om verbinding te maken via SSL moet je weten op welke server je website staat. Dit kun je terugvinden in je account.

1. Login bij de Online Account Manager.
  2. Ga naar Diensten > Mijn diensten en selecteer je pakket.
  3. In het tabblad Hosting informatie zie je de server die bij je pakket hoort. Bijvoorbeeld s1.sensson.net.

De server die je hebt gevonden in stap 3 kun je gebruiken als server voor zowel de inkomende als uitgaande e-mail wanneer je een e-mail adres toevoegt.