De techniek achter uw website.

Uw website draait op een server. Deze server is ondergebracht in een datacenter en dit datacenter maakt weer gebruik van een netwerk en extra voorzieningen. Al deze onderdelen zorgen er voor dat uw website wereldwijd door iedereen bezocht kan worden. Tijd voor wat meer informatie.

Voor ons is uw website belangrijk. Onze faciliteiten zijn daarom optimaal ingericht om elke website te kunnen ondersteunen. Groot, klein, particulier of zakelijk, uw website is bij ons in goede handen. Wij geven u graag een korte toelichting over de faciliteiten waar wij gebruik van maken. Voor u als klant is het natuurlijk belangrijk om te weten waar uw website terecht komt. Mochten er naar aanleiding van onderstaande informatie vragen zijn, kunt u natuurlijk contact opnemen met onze klantenservice.

Datacenter

Het datacenter is de plek waar servers worden ondergebracht. Om onze dienstverlening optimaal te laten draaien is er gekozen voor verschillende datacentra, namelijk het SmartDC in Rotterdam, het Gyrocenter DC-2 in Amsterdam, het Previder datacenter in Hengelo en het Pulsant datacenter in Milton Keynes. Alle datacentra hebben de volgende kenmerken:

  • Meerdere Gbit netwerkverbindingen naar het internet;
  • Airconditioning op basis van het hot and cold aisle principe;
  • Noodstroomvoorzieningen;
  • 24×7 personeel op locatie.

Fallback locaties voor onze DNS en e-mail servers bevinden zich onder andere in Doetinchem, Nederland en Maidenhead, Verenigd Koninkrijk.

Netwerk en IPv6

Network traffic

Wij maken gebruik van verschillende netwerken in verschillende datacentra. In Amsterdam maken wij gebruik van het ReasonNet Network, een bewezen leverancier van netwerk capaciteit over verschillende datacenters in Nederland. In Rotterdam wordt gebruik gemaakt van het netwerk van SolidHost. Previder is onze leverancier in Hengelo en Pulsant in Milton Keynes. Met meerdere 10Gbit connecties naar meerdere internet knooppunten kunnen wij er samen voor zorgen dat uw website overal beschikbaar is.

IPv6 is een begrip wat bij veel van onze klanten niet speelt. Voor hen is het online zijn belangrijker dan de achterliggende technologie. Dit protocol is nodig om in de toekomst nieuwe apparaten (en dus ook de servers waar uw website(s) op staan) te kunnen voorzien van een IP adres. Sensson is klaar voor IPv6.

IPv6 is een complementair protocol. Dat wil zeggen dat het internet voorlopig zal werken over zowel IPv4 als IPv6. Geen van onze klanten hoeft zich zorgen te maken over de toekomst. Wij zorgen er voor dat al uw websites altijd beschikbaar blijven voor uw bezoekers.

Hardware

Om hardware problemen te voorkomen is naast uitgebreide controle, gekozen voor servers van SuperMicro en Dell. Redundante stroomvoorziening en storage zorgen er voor dat uw website ook bereikbaar kan zijn wanneer er onverwacht een hardware storing op mocht treden. Voor al onze servers is een tweede, identieke server aanwezig.

Backups

Niets is zo vervelend als een bestand verliezen door een storing. Sensson maakt gebruik van het geavanceerde backup systeem van R1Soft. Mocht er bij een storing dataverlies optreden zijn wij in staat dit tot een absoluut minimum te beperken. Elke dag maken wij een kopie van alle gewijzigde bestanden en databases. Dit doen wij voor iedere website die bij ons is onder gebracht op ons webhosting platform. Voor virtual servers en cloud hosting bieden wij R1soft als extra optie aan. Alle backups worden via een speciaal ingericht netwerk opgeslagen op een externe locatie.

U kunt gebruik maken van onze “terugzet-service” wanneer u bestanden bent verloren of per ongeluk heeft verwijderd. Aan deze dienstverlening zijn kosten verbonden tenzij u gebruik maakt van cloud hosting en R1soft als optie heeft aangeschaft. Neem voor meer informatie contact op met onze klantenservice.

Controle

Het controleren van de dienstverlening is cruciaal bij het waarborgen van kwaliteit. Alle faciliteiten worden door een uitgebreid controle systeem 24 uur per dag in de gaten gehouden. Zo controleren wij elke minuut ruim 250 verschillende meetpunten. Bij onverhoopte problemen worden wij automatisch per e-mail of SMS op de hoogte gebracht. Zo zorgen wij er voor dat problemen snel opgelost kunnen worden.

Maar dat is niet alles. Maandelijkse rapportages stellen ons in staat om proactief probleemgebieden in kaart te brengen. Zo kunnen wij problemen oplossen voor deze effect hebben op uw website. Wel zo prettig.

DNSSEC

Ons DNS cluster is klaar voor DNSSEC. Meer informatie over DNSSEC kunt u terug vinden in onze knowledgebase.

Copyright © 2018 Sensson

Sensson is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Alkmaar onder nummer 37124732. Bedragen op deze website zijn te allen tijde exclusief B.T.W. tenzij expliciet vermeld bij aanbiedingen of andere promoties.

De Lange Ring 19
1761AS Anna Paulowna
Noord-Holland
Nederland
+31 (0)223 78 31 11