DNS records

Voor dit artikel heb je de inloggegevens nodig van je webhosting pakket. Weet je deze niet meer? Lees dan eerst het artikel over wachtwoorden.

1. Login via www.uwdomeinnaam.nl/config.
  2. Klik op DNS Management.

Je krijgt een overzicht te zien van alle DNS records. Onderaan de pagina kun je DNS records toevoegen. Als je een DNS record wilt wijzigen moet je eerst een nieuw record toevoegen en daarna het oude record verwijderen.

A

Een A record is een standaard verwijzing naar een IP adres. Het record www kan bijvoorbeeld naar het IP adres 127.0.0.1 wijzen.

CNAME

Een CNAME record verwijst naar een A record. Je hoeft een CNAME record niet te wijzigen als je een A record aanpast.

MX

Een MX record verwijst naar een A record met het IP adres van de server waarop de e-mail wordt ontvangen. filter1.sensson.net is een MX-record wat verwijst naar het A-record filter1. Dit is het MX record van een van onze spamfilters.

TXT

In een TXT record wordt tekst opgeslagen. Het wordt onder andere gebruikt voor SPF.

SRV

SRV records worden gebruikt om diensten aan te geven in DNS. Over het algemeen heb je hier als gebruiker niets mee te maken. Wanneer je gebruik maakt van een Exchange server kan hier soms om gevraagd worden. Zie ook artikel 940881 in de kennisbank van Microsoft.

Een SRV record kun je via DNS management binnen DirectAdmin toevoegen. Gebruik hierbij de volgende notatie:

Links Rechts
[record type].[protocol] [weight] [priority] [port] [target]

Bijvoorbeeld:

Links Rechts
_autodiscover._tcp 100 1 443 autodiscover.sensson.net.