POP vs. IMAP

Je bent deze termen misschien wel eens tegengekomen bij het configureren van je e-mail account. Zowel POP als IMAP geven je toegang tot je e-mail, maar ieder op een eigen manier.

POP

Wanneer je POP gebruikt worden alle e-mails gedownload naar het apparaat waarop je het e-mail account hebt ingesteld. Deze berichten blijven niet bewaard op onze servers en je kunt dus niet vanaf meerdere apparaten tegelijkertijd je e-mail bekijken. Stopt je laptop of telefoon ermee? Dan ben je al je e-mail kwijt.

Voordelen:

• Je gebruikt weinig schijfruimte van je webhosting pakket;
  • Je e-mail is altijd snel en je kunt je e-mail offline bekijken.

Nadelen:

• Als er iets mis gaat met je computer ben je ook je e-mail kwijt;
  • Je kunt maar op 1 apparaat je e-mail bijhouden.

IMAP

Wanneer je IMAP hebt ingesteld blijft alle e-mail bewaard op onze servers. Je kunt hetzelfde account op je laptop, telefoon en/of tabel configureren. Alle e-mail en de verschillende mappen worden automatisch gesynchroniseerd. Je kunt op alle apparaten je e-mail bijhouden.

Voordelen:

• Je kunt je e-mail overal bekijken;
  • Je e-mail wordt gesynchroniseerd tussen al je apparaten;
  • Wij maken een backup van je e-mail.

Nadelen:

• Je gebruikt snel veel schijfruimte van je webhosting pakket;
  • Je hebt altijd een internet verbinding nodig om je e-mail te bekijken;

Webmail

Wanneer je alleen gebruik maakt van webmail blijft je e-mail op onze servers staan. Webmail maakt namelijk gebruik van IMAP. Alle e-mail en mappen worden automatisch gesynchroniseerd, net zoals bij een e-mail programma als Outlook.

Wat adviseren wij?

IMAP is de beste oplossing voor e-mail. Je gebruikt daarmee wel meer schijfruimte, maar je bent er met IMAP zeker van dat je e-mail niet verloren gaat wanneer je laptop, telefoon of tablet ermee stopt.