E-mail via Apple Mail

In dit artikel leggen we je uit hoe je e-mail configureert bij Apple Mail. Heb je nog geen e-mail adres aangemaakt? Maak deze dan eerst aan via je control panel.

Configuratie

1. Start Apple Mail.
  2. Klik op Mail > Preferences.
  3. Klik op Accounts.
  4. Klik op + links onderin het scherm.
  5. Vul je naam, e-mail adres en wachtwoord in.
  6. Klik op Continue. Apple Mail zal verbinding proberen te maken via SSL. Je krijgt een melding dat het certificaat niet klopt. Dit komt omdat we gebruik maken van *.sensson.net als certificaat en Apple Mail probeert te verbinden via mail.uwdomeinnaam.nl. Je kunt deze melding nu negeren.
  7. Vul de volgende gegevens in:

Omschrijving Informatie
    Account Type POP (selecteer IMAP wanneer je e-mail op de server wilt laten)
    Description Geef hier een naam op waar je het account aan herkent.
    Incoming Mail Server E-mail configureren via ssl.
    Username Dit is je volledige e-mail adres.
    Password Dit is het wachtwoord wat je hebt gekozen.
  8. Klik op Continue.

9. Vul de volgende gegevens in:

Omschrijving Informatie
    Description Geef hier een naam waaraan je de uitgaande mail server herkent.
    Outgoing Mail Server Deze is gelijk aan de Incoming Mail Server

Let op

Vink Use Authentication aan. Als je dit niet aanvinkt kun je geen e-mail versturen.

10. Klik op Continue.

11. Apple zal proberen verbinding te maken met de server.
  12. Klik op Create om het e-mail account aan te maken in Apple Mail.
  13. Open Apple Mail.
  14. Ga naar Voorkeuren en selectuur uw e-mail adres.
  15. Vink aan de rechterzijde Beheer verbindingsinstellingen automatisch uit. Doe dit voor zowel de inkomende e-mail als de uitgaande e-mail. Klik op Save of Bewaar en sluit de instellingen af.

Problemen bij uitgaande mail

Wanneer je e-mail niet kunt versturen via Apple Mail kan dit veroorzaakt worden door je eigen internet provider. Om alsnog e-mail te versturen via onze servers kun je de volgende aanpassing maken.

1. Start Apple Mail.
  2. Klik op Mail > Preferences.
  3. Klik op Accounts.
  4. Selecteer het e-mail account waarmee je een e-mail probeert te versturen.
  5. Aan de rechterzijde staat Outgoing Mail Server (SMTP). Kies in het dropdown menu voor Edit SMTP Server List...
  6. Klik op + en vul hier de volgende gegevens in:

Omschrijving Informatie
    Description Geef hier een naam waaraan je de uitgaande mail server herkent.
    Outgoing Mail Server Deze is gelijk aan de Incoming Mail Server
    Tabblad Advanced: Port 587
  7. Klik op OK.

8. Selecteer het juiste account bij Outgoing Mail Server.