Wat is SSL?

SSL is een afkorting voor Secure Socket Layer. Deze technologie wordt gebruikt om via encryptie een beveiligde verbinding op te zetten tussen een server en computer. Dit kun je bij een website bijvoorbeeld herkennen aan het slotje in de browser, zo ook bij onze kennisbank. Deze beveiligde verbinding verzekert dat alle data tussen de server en je computer geheim blijft voor anderen. SSL wordt gebruikt door miljoenen websites voor bijvoorbeeld banktransacties.

Sensson levert SSL certificaten. Bestellingen bij Sensson zijn veilig. Net als bijvoorbeeld je e-mail.

In 2018 zijn browsers gestart met het melden van onveilige verbindingen.