SSL redirects

In 2014 is Google gestart met het hoger waarderen van websites wanneer SSL is ingeschakeld. Wanneer een website een SSL certificaat heeft is het verstandig om een redirect in te stellen. Dit zorgt er voor dat je website altijd via SSL te bereiken is.

In 2018 zijn browsers gestart met het melden van onveilige verbindingen.

SSL redirect vanuit het control panel

De gemakkelijkste manier om je website door te verwijzen naar https, is door dit in te stellen in het control panel.

1. Login via www.uwdomeinnaam.nl/config.
  2. Klik op SSL Certificates onder Advanced Features. Je vindt deze optie onderaan de pagina.
  3. Vink onderaan de pagina Force SSL with https redirect aan en klik op Save.

SSL redirect met .htaccess

Een .htaccess bestand met de volgende inhoud zal er voor zorgen dat een website altijd naar SSL wordt doorverwezen.

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTPS} off
RewriteRule (.*) https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [R=301,L]

Het toevoegen van een .htaccess bestand doe je als volgt:

1. Login via www.uwdomeinnaam.nl/config.
  2. Klik op Files in de menubalk.
  3. Ga naar de map domains - uw domeinnaam - public_html.
  4. Wanneer er nog geen .htaccess bestand bestaat:
    1. Create New File .htaccess en klik op Create*.
    2. Voeg de code toe en klik op Save as.
  5. Wanneer er al een .htaccess bestand bestaat:
    1. Klik op Edit.
    2. Voeg de code toe bovenaan het invoerveld en klik op Save as.

SSL redirect met WordPress

Er zijn verschillende plugins beschikbaar voor WordPress. Zie voor meer informatie de plugin directory van WordPress. De plugin https-redirection zorgt er bijvoorbeeld voor dat bezoekers de website altijd via https zullen bezoeken.