Limieten

De limiet is afhankelijk van je gekozen webhosting pakket. Je kunt de laatste limieten terugvinden op onze website.

Schijfruimte

De hoeveelheid schijfruimte geeft aan hoeveel data je op mag slaan op onze servers. De schijfruimte wordt verdeeld over je e-mail, website en databases.

Gevolgen overschrijding

Wanneer je meer dan de toegestane hoeveelheid schijfruimte hebt gebruikt zal je website niet worden afgesloten. Wél kan het gevolgen hebben voor je e-mail.

Als er geen schijfruimte meer beschikbaar is kunnen er geen nieuwe bestanden worden weggeschreven. Een nieuw e-mail bericht kan daardoor niet worden opgeslagen.

We sturen een e-mail zodra je in de buurt van de limiet komt.

Oplossingen

Mocht je over de schijfruimte limiet heen zijn kun je met behulp van het control panel kijken waar dit door komt.

  1. Login via www.uwdomeinnaam.nl/config.
  2. Klik op Site Summary / Statistics / Logs.
  3. Onder de instelling Total Disk Usage (MB) zie je het verbruik van je website.

Wat kun je er aan doen?

  • Verwijder oude bestanden. Vaak groeit een website over de jaren met allerlei oude gegevens tot gevolg.
  • Archiveer je e-mail. Gebruik je alleen webmail? Dan blijft iedere e-mail op de server staan. Wanneer je grote bijlages ontvangt kan dit veel schijfruimte gebruiken.

Wil je of kun je geen oude gegevens verwijderen? Je kunt 24/7 je pakket verhogen via onze website of door een e-mail te sturen naar info@sensson.net.

Dataverkeer

Je kunt dataverkeer zien als het aantal keer dat je website bezocht kan worden. Wanneer je een afbeelding op je website hebt staan van 100kb en deze afbeelding wordt 1 keer opgevraagd dan gebruik je 100kb dataverkeer.

We sturen een e-mail zodra je in de buurt van de limiet komt.

Gevolgen overschrijding

Wanneer je meer dataverkeer gebruikt dan is toegestaan word je website tijdelijk afgesloten. Een overschrijding kan onder andere veroorzaakt worden door een aanval op je website.

Op de eerste dag van de eerstvolgende maand wordt het verbruik op 0 gezet.

Oplossingen

Neem contact met ons op via info@sensson.net om je website opnieuw te activeren.

  • Comprimeer of verklein foto's. Soms worden grote foto's verkleint door de afmetingen in HTML aan te passen. Dit verandert de weergave naar een kleiner formaat, maar niet de grootte van het bestand. Comprimeer foto's en verklein ze naar het formaat waarop je ze wilt weergeven op de website.
  • Gebruik YouTube of Vimeo voor het plaatsen van video's.

Is het druk of verwacht je de komende maanden veel bezoekers? Je kunt 24/7 je pakket verhogen via onze website of door een e-mail te sturen naar info@sensson.net.

E-mail

Soms gebeurt het dat een website van een andere klant misbruikt wordt voor het versturen van spam. Dit kan gebeuren als de software die gebruikt wordt om de website mee te beheren niet regelmatig wordt bijgewerkt naar de laatste versie of als het e-mail account gehackd is.

Als er spam verzonden wordt via onze servers dan heb je daar last van. Er zijn verschillende lijsten op het internet met servers die spam versturen en wanneer een van onze servers hier op komt te staan kan dit betekenen dat wij naar sommige e-mail adressen geen e-mail meer kunnen versturen. En dit kan net het e-mail adres van je belangrijkste klant zijn.

De e-mail limiet is er om dit soort problemen te voorkomen.

Maximum aantal e-mails

Standaard kun je maximaal 200 e-mails per dag versturen. Dit lijkt weinig maar voor de meeste websites is dit ruim voldoende. Als deze limiet bereikt wordt ontvang je een melding wanneer je de 201e e-mail probeert te verzenden.

Als blijkt dat de limiet van 200 e-mails niet voldoende is dan kun je via onze servicedesk een verhoging aan vragen. Maak hiervoor een ticket aan en vermeld hierbij volgende gegevens:

  • Domeinnaam;
  • Aantal e-mail adressen;
  • Aantal e-mails per dag nodig.

Nieuwsbrieven versturen

Het is geen probleem om een nieuwsbrief te versturen vanaf onze servers. De limiet kan er alleen voor zorgen dat delen niet afgeleverd kunnen worden en daarom is het belangrijk om op tijd een verhoging aan te vragen.