DNS cluster

Sensson maakt gebruik van centrale DNS servers. Deze DNS servers zijn geografisch gescheiden en bevinden zich in Amsterdam en Rotterdam.

De nameservers zijn bereikbaar onder de volgende hostnames en IP adressen:

Nameserver IPv4 IPv6
ns1.sensson.net 31.25.98.196 2a05:1500:702:0:1c00:7aff:fe00:c0
ns2.sensson.eu 178.18.85.183 2a02:348:58:55b7::1

Welke nameservers gebruik ik?

Om te controleren welke nameservers je website gebruikt kun je de website intodns.com gebruiken. Wanneer je hier je domeinnaam in typt en op Report klikt krijg je een overzicht van de publieke DNS gegevens van je domeinnaam. Bij sensson.net krijg je bijvoorbeeld de volgende nameservers te zien:

ns1.sensson.net.   ['31.25.98.196'] (NO GLUE)   [TTL=172800]
ns2.sensson.eu.   ['178.18.85.183'] (NO GLUE)   [TTL=172800]

Wanneer deze nameservers geen sensson.net of sensson.eu bevatten maak je gebruik van andere nameservers dan die van ons. Dat is geen probleem. Maar het betekent wel dat je bij migraties of andere werkzaamheden extra alert moet zijn omdat wij geen aanpassingen kunnen maken. Heb je hier vragen over? Neem dan contact met ons op en wij helpen je graag verder.

Zone updates

Domeinnamen worden realtime toegevoegd aan het cluster. Verwijderen duurt maximaal 4 dagen op basis van dagelijkse controle. Zone updates zijn afhankelijk van een notify vanaf de master. Een notify wordt alleen verzonden naar 31.25.98.196. Bij normale belasting duurt dit ongeveer 60 seconden.

AXFR

AXFR vanuit het DNS cluster is uitgeschakeld. Wil je DNS gegevens uitlezen van je domeinnaam? Dat kan via de control panel API of direct op een van bovenstaande nameservers via de commando's nslookup of dig. Meer informatie over de API is beschikbaar op de website van DirectAdmin CMD_API_DNS_CONTROL en algemene informatie over de API.

DNSSEC

Ons DNS cluster ondersteunt DNSSEC.