E-mail via Windows Live Mail

In dit artikel leggen we je uit hoe je e-mail configureert bij Windows Live Mail. Heb je nog geen e-mail adres aangemaakt? Maak deze dan eerst aan via je control panel.

Configuratie

1. Start Windows Live Mail.
  2. Klik op het tabblad Accounts.
  3. Klik op E-mail (de afbeelding @+).
  4. Vul het e-mail adres, wachtwoord en naam in.
  5. Vink Serverinstellingen handmatig configureren aan en klik op Volgende.
  6. Vul de volgende gegevens in:

• Informatie over de server voor inkomende e-mail:

Omschrijving Informatie
      Servertype POP (selecteer IMAP wanneer je e-mail op de server wilt laten)
      Serveradres E-mail configureren via ssl.
      Gebruikersnaam Dit is je volledige e-mail adres.
      Password Dit is het wachtwoord wat je hebt gekozen.
    • Informatie over de server voor uitgaande e-mail:

Omschrijving Informatie
      Serveradres E-mail configureren via ssl.
      Poort 25 (of 587)

Let op

Vink Vereist authenticatie aan. Als je dit niet aanvinkt kun je geen e-mail versturen.

7. Klik op Volgende en voltooi de wizard om het e-mail account aan te maken in Windows Live Mail.