27-12-2016

Open source is belangrijk. Maar waarom?

Met miljoenen open source projecten op websites als GitHub en BitBucket is open source de belangrijkste pilaar onder het internet van vandaag. Om te illustreren wat de rol is van open source bekijken we in dit artikel wat er allemaal op de achtergrond gebeurd wanneer je verbinding maakt naar een website.

25-04-2016

Meer schijfruimte voor uw website en e-mail

Uw website wordt groter en er komen steeds meer e-mails in uw inbox te staan. Alles bij elkaar gebruikt het al snel een paar honderd megabyte. E-mail archiveren lukt niet altijd en uw website heeft nu eenmaal ruimte nodig. Dat snappen we. Daarom verhogen we de limieten van een aantal webhosting pakketten voor alle bestaande en nieuwe klanten. Meer schijfruimte voor dezelfde prijs en standaard voorzien van snelle SSD-opslag. Zo simpel is het.

We verhogen vandaag de schijfruimte limiet voor alle mini, bronze en silver webhosting pakketten. Bekijk onze webhosting pakketten voor meer informatie.

21-02-2016

Webhosting met SSL certificaten van Let’s Encrypt

Onze webhosting pakketten ondersteunen vanaf vandaag de publieke beta van Let's Encrypt. De SSL certificaten van Let's Encrypt worden gratis uitgegeven en kun je automatisch installeren via ons control panel.

SSL wordt gebruikt om de communicatie tussen een bezoeker van een website en de server waar op deze staat te beveiligen. SSL versleutelt de gegevens die uitgewisseld worden op basis van een algoritme en de combinatie van een publieke en geheime sleutel. Deze beveiliging is belangrijk. Het zorgt er voor dat je veilig je bankzaken kunt regelen, bij een web winkel iets af kunt rekenen of online je persoonlijke gegevens kunt bekijken bij de overheid.

Een SSL certificaat is niet alleen belangrijk voor de overheid, banken of web winkels. Wanneer je informatie verwerkt voor je bezoekers is het belangrijk om deze informatie te beveiligen. Veel websites hebben bijvoorbeeld de mogelijkheid om via een contact formulier informatie toe te sturen. Met een SSL certificaat laat je zien dat je deze informatie veilig verwerkt.

18-02-2016

DNSSEC beveiliging en de chain of trust

Informatiebeveiliging is niet nieuw. In de middeleeuwen was onder andere de zegel belangrijk om te laten zien wie de afzender van een brief was. Want hoe wist je toen dat het niet je vijand was die het antwoord had gestuurd? Met een stuk was en een zegelring werd daarom een zegel op de brief geplakt. Als je een brief ontving kon je de zegel controleren en wist je wie de brief verzonden had. Het probleem met DNS is in dat opzicht te vergelijken met de brief van vroeger. De zegelring was een belangrijk onderdeel in de beveiliging van communicatie in de middeleeuwen. DNSSEC, oftewel Domain Name System Security Extensions, is net zo belangrijk voor DNS in de wereld van nu.

10-01-2016

Opcache. Hoe we websites sneller maken.

Wikipedia omschrijft caching als een opslagplaats waarin gegevens tijdelijk worden opgeslagen om toegang tot deze data sneller te maken. Afgezien van de korte toegangstijd is het voor de gebruiker niet zichtbaar of de data uit de cache wordt opgehaald. Caching helpt dus om je website sneller te maken voor de bezoekers. Maar caching is moeilijk. Hoe bepaal je welke data wel en niet in de cache mag worden opgeslagen? Voor hoe lang mat de data in de cache worden opgeslagen? Hoe ga je om met unieke informatie voor gebruikers die op je website ingelogd zijn? Allemaal vragen die je moet beantwoorden wanneer je met caching aan de slag gaat. Maar het kan ook makkelijker en opcache helpt daarbij.

Helpdesk

Email
info@sensson.net
24/7/365

Telefoon
+31 (0) 223-783111
09:00 - 17:00

Twitter


Copyright © 2018 Sensson

Sensson is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Alkmaar onder nummer 37124732. Bedragen op deze website zijn te allen tijde exclusief B.T.W. tenzij expliciet vermeld bij aanbiedingen of andere promoties.

De Lange Ring 19
1761AS Anna Paulowna
Noord-Holland
Nederland
+31 (0)223 78 31 11