Samenvatting werkzaamheden 18 mei 2013

Technische informatie

In de nacht van zaterdag op zondag hebben wij werkzaamheden uitgevoerd die een groot effect hadden op onze dienstverlening. Via dit bericht willen we graag kort samen vatten wat er heeft plaats gevonden. Meer informatie over de geplande werkzaamheden zelf kunt u op [intlink id=”1507″ type=”post”]onze website terug lezen[/intlink].

Om half 8 ‘s avonds zijn we begonnen met de laatste voorbereidingen. Extra back-ups zijn op dat moment gestart en na het voltooien daarvan zijn de eerste servers met interne en back-up systemen uitgeschakeld. Iets na 9 uur is begonnen met het uitschakelen van de servers met uw website en/of e-mail en zijn de servers over gebracht naar het nieuwe datacenter. Hierbij werden de back-up en reserve systemen los van de live systemen vervoerd om het eventuele gevolg van pech of een ongeluk te verkleinen. Om kwart over 11 gingen de eerste systemen weer online en waren deze weer deels bereikbaar.

Ondanks eerder uitgevoerde tests op dezelfde omgeving waren er toch problemen die de migratie hebben vertraagd. Het bleek dat het DNS cluster onverwachte problemen vertoonde waardoor onze back-up e-mail servers meer vertraging hebben opgelopen bij het afleveren van e-mail. In sommige gevallen heeft het tot enkele uren na het voltooien van de migratie geduurd voor de e-mail werd afgeleverd bij de ontvanger.

Uiteindelijk hebben de werkzaamheden een half uur langer geduurd dan vooraf gepland en waren deze rond half 3 ‘s nachts voltooid. Op dat moment kwamen de laatste servers online op het nieuwe netwerk. Alle netwerk verbindingen zijn daarmee een factor 10 sneller geworden en zijn tenminste 1 Gbit met meerdere 10 Gbit verbindingen naar het internet en redundant uitgevoerd.

Onze monitoring systemen geven op dit moment aan dat alle systemen stabiel draaien, maar dat betekent niet dat u geen probleem kunt hebben met uw website of e-mail. Mocht dat zo zijn dan willen wij u vragen zo snel mogelijk contact op te nemen met onze servicedesk via info@sensson.net. Ook voor andere vragen zijn wij per e-mail of via Twitter @Sensson bereikbaar. Vanaf dinsdag zijn wij weer telefonisch te bereiken.