Storing 8 april 2013 (opgelost)

Technische informatie

Eerder vandaag is er een storing opgetreden bij een van onze servers. Dit had tot gevolg dat delen van onze dienstverlening, waaronder onze eigen website, voor een aantal uur niet bereikbaar was. Via deze weg wil ik allereerst mijn excuses aanbieden voor het ongemak. Ik begrijp heel goed hoeveel problemen dit kan veroorzaken en ik kan u garanderen dat wij er alles aan doen om problemen als deze in de toekomst te voorkomen.

De server is omstreeks 3 uur vannacht vast gelopen. De server werd aangevallen door een groot aantal verschillende IP adressen en dit heeft er voor gezorgd dat de server belasting zo hoog werd dat de server niet meer bereikbaar was. Nadat de server opnieuw werd opgestart bleek dat de dienstverlening niet online kwam zoals wij hadden verwacht. De oorzaak hiervoor lag aan de configuratie van zowel de firewall als verschillende modules die incorrect geladen werden op de server. Dit heeft er voor gezorgd dat verschillende netwerk componenten niet geladen konden worden waardoor de firewall al het verkeer blokkeerde dat probeerde verbinding te maken met de server. Deze problemen zijn ondertussen verholpen.

Op dit moment zijn alle websites weer bereikbaar. Mocht u desondanks nog problemen ondervinden horen wij dit graag. U kunt contact met ons opnemen via info@sensson.net of telefonisch door te bellen naar 0223783111.