Aanvallen op WordPress. Wat doen we er tegen?

Technische informatie

Iedere dag worden er websites op onze servers aangevallen, maar in de meeste gevallen merkt u hier helemaal niets van. Zo proberen hackers onder andere de inlog gegevens van WordPress te achterhalen of in te loggen op uw e-mail account. Deze aanvallen zorgen voor veel overlast, vooral wanneer een wachtwoord gevonden wordt. De website wordt vanaf dat moment bijvoorbeeld gebruikt voor het plaatsen illegale bestanden of uw e-mail adres wordt gebruikt voor het versturen van spam. Vaak zonder dat u er zelf vanaf weet. Maar ook de aanvallen zelf zijn vervelend. Ze zorgen er voor dat de server waarop de website staat minder goed gaat presteren. De brute force aanval wordt hier mee een DoS-aanval.

Om deze aanvallen te voorkomen hebben we verschillende lagen van beveiliging ingebouwd op onze servers. Brute force aanvallen op e-mail adressen worden hiermee bijvoorbeeld succesvol afgeslagen. Misschien dat u dit zelf wel eens heeft gemerkt wanneer u uw wachtwoord was vergeten: dit zorgt er al snel voor dat u helemaal niet meer op de server kunt komen. Dat is vervelend, dat begrijpen we maar al te goed, maar het is in die zin de prijs die betaald moet worden om servers veilig te kunnen houden.

Aanvallen op WordPress tegenhouden is minder gemakkelijk. Wij zijn namelijk niet de beheerder van de website, dat bent u zelf. Om deze aanvallen toch effectief tegen te houden hebben wij ook hier extra maatregelen genomen. Wanneer er meerdere malen geprobeerd wordt om in te loggen op uw website met verkeerde of geen gegevens wordt de aanval tegen gehouden. Zo zorgen wij er voor dat uw website minder snel het slachtoffer kan worden van een aanval.